LGBT филмите които всеки един от нас трябва да види

Това е първата статия от ФИЛМОТЕКАТА на Цветни Хромозоми. След този пост който включва няколко заглавия започнах да правя по-подробни и изчерпателни статии за всеки един от филмите.

Има цяла кино индустрия насочена към нас, хората с хомосексуална ориентация. В крайна сметка никой по-добре от нас самите не знае какво ни се харесва , цветните хора и какво искаме да гледаме. Затова е жалко че самите ние не подкрепяме и не гледаме ЛГБТ филмите приоритетно, аз за себе си съм решил и съм се ограничил само до този тип кино. Ще ви споделя филмите които ме впечатлиха и наистина бих препоръчал.

  1. Криминалната сага за детектив Доналд Стрейчи „Donald Stratchey mysteries“ която се състои от четири филма:

tumblr_m9j0nav1hv1rp1wzeo1_1280

Aко ви интригуват криминални истории, гей детектив и екшън сюжет ще останете много доволни.

Освен това, какво друго радва окото на гей зрителя освен тук таме по някой голичък мускулест батко:

2. Френския шедьовър „Un amour à taire“ или „Любов за криене“ – една сърцераздрателна любовна история за гей любов през втората световна война. Един от малкото филми на които съм плакал. Определено си заслужава. Комбинация от красив гей мъж, люта война и хомофобия и един нещастен край…

3. Докато сме на френска вълна – филмът носител на златна палма „L’inconnu du lac“ или непознатия от езерото – смутителна история за откъси от живота на различни гейове на брега на едно езеро което ги събира:

4. „Go West“ босненски филм който разказва за любовта между двама мъже от воюващите две страни в югославската война – един сърбин обича един мюсюлманин и двамата са от най-мразената част на обществото – хомосексуалната. В тази безизходица, единствения им избор е… единия да живее под женска идентичност:

5. „Le fati ignoranti“ – историята на една жена която открива че съпругът и който току що е починал нелепо е водил таен двойнствен живот и има дълготрайна връзка с мъж.

6. Екстравагантната комбинация между гей-еротика и ужаси „Dead boys don’t scream“. Общо взето, глупавичък филм, но пък пълен с еротични сцени. Няколко манекена на бельо снимат фотосесия в изолиран планински замък, където луд с нож ги гони за да ги убие.

7. The M.O of M.I или „Начина на действие на мъжката интимност“ е филм с неочакван край за една гей двойка която живее хубав и спокоен живот докато страшни тайни и неочакван гост от миналото им не излизат наяве…

8. La Partida – страхотен кубински филм за бедността, красотата на живота и невъзможната любов в едно общество задушено от мизерията…

9. Queer as Folk – няма как да пропусна ВЕЧНИЯ гей филм. Легенда. Това е култов сериал който няма гей който да не се е гордял с него! Не се нуждае от реклама.

10. Into the Lion’s Den – Отново филм на ужасите в който трима гея тръгват на пътешествие но нещо се обърква…

Приятно гледане!

П.С. Притежавам повечето филми описани в статии, ако искате да ви ги пратя се свържете с мен тук.

Вашият коментар